Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Combilogo-ProKwadraat-GroepCustom.gif picture by tsambika
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Laatste artikelen
Welkom bij Leidse Glibber
 
Op deze site probeer ik zoveel mogelijk leuke informatie over Leiden te geven.
Elke dag komt er omstreeks 21:30 uur een nieuwe log op de site.
Die logs gaan vaak over Leiden, maar kunnen net zo goed over onze huisdieren gaan of wat ik onderweg meemaak.
Tegenwoordig ben ik ook beschikbaar als fotograaf bij evenementen of feesten, neem even contact op als je daar meer over wilt weten.

Bovenin staat een link naar categorieën daarin zijn artikelen te vinden met een speciaal onderwerp zoals, Leidse Feesten, Leiden Marathon, Muziek, Happy etc.
Hier vind je direct alle onderwerpen die daar ooit in geplaatst zijn.
 
In de linkerkolom staan een aantal reclames, daar ontvang ik geen dubbeltje voor, die staan er uitsluitend omdat die bedrijven, instellingen of mensen Leiden een warm hart toedragen.
Mede door hun inzet en (vaak) financiële medewerking zijn er zoveel leuke dingen in Leiden te beleven.
 
Ben je het ergens niet mee eens, of staat er toevallig een foto van je op mijn site die je er liever niet op hebt, laat het me weten en we lossen het gelijk op.
 
Leiden is een leuke stad, die naast de vele musea en oude binnenstad enorm veel te bieden heeft aan evenementen.
Doe gewoon eens een dagje Leiden en laat dan ook eens weten of het echt zo leuk is als wij Leidenaren denken.
 
Op vrijdag en zaterdagavond meestal geen nieuwe logs, uitzonderingen (bijna elk weekend) daargelaten.
 
Meer weten over concerten op kleine podia in Leiden.
 
 
Vaak wordt gevraagd waar de foto's te zien zijn en of ze nabesteld kunnen worden.
Ik red het niet meer om iedereen foto's op te sturen, daarom kan je ze hier tegen geringe kosten nabestellen.
Ze worden dan netjes per post bij je thuis bezorgd. Nu ook foto's direct te downloaden voor op je Facebook.
 


Lekker eten, drinken, zonnetje, goede temperaturen en gezellige mensen om je heen. Wat wil een mens nog meer, je vindt het dit weekend allemaal bij RRRollend Leiden. Dit keer niet op het Pieterskerkplein, maar nog t/m zondagavond op het parkeerterrein van de NUON aan de Langegracht.

http://oi2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/RRRollend%20mei%201.jpgEigenlijk best wel een mooi terrein met de oude fabriekshal op de achtergrond.

Lees meer...   (3 reacties)

Nog nooit eerder haalde ik mijn boot zo laat uit de stalling. Meestal haal ik hem eind maart, begin april. Het kwam er dit jaar niet van en op een paar dagen na is het ook nog niet echt superweer geweest. Ik ben niet de enige die laat is met zijn boot halen. Veel eigenaren hebben hun boot nog niet gehaald, alhoewel deze week natuurlijk iedereen zijn boot uit de stalling wilde hebben met een lang en zonnig weekend voor de boeg.

Het is toch elk jaar weer genieten als je vanuit de stalling richting het centrum vaart.

Lees meer...   (5 reacties)

Tussen alle drukte van de Leiden Marathon en een foto-afpraak door vond ik dat ik toch moest proberen even langs te gaan bij de opendag van Manege Moedig Voorwaarts. Bestuur en vrijwilligers zijn daar zo hard bezig om valide en invalide leden te laten paardrijden dat je het niet kan maken niet even langs te gaan op hun opendag. Lee Towers heeft ook oog voor het goede werk van de manege en  trad zaterdag tijdens de opendag weer belangeloos op.

Aan het eind van het optreden natuurlijk even een groepsfoto met een aantal vrijwilligers.

Lees meer...   (6 reacties)

Het grootste streven van de Leiden Marathon is om elk jaar weer de mooiste marathon ooit te organiseren. Toen gisteren de laatste loper binnen was en de laatste vrijwilligers een paar uur later aanschoven aan het diner bij Koetshuis de Burcht, konden we elkaar feliciteren en stellen 'dit was weer de mooiste Leiden Marathon ooit'. Dat is niet alleen aan het bestuur en marathonbureau te danken, maar vooral aan alle bijna 1100 vrijwilligers van wegafzetter, uitvalchauffeur, medaillehanger, hekkenzetter, parcourbouwer tot inschrijver aan toe en alles wat daar tussen zit. Samen hebben we voor gezorgd dat ruim 12.000 lopers weer een mooie dag hebben gehad in Leiden.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/4%20marathon%2045.jpgEr wordt de laatste jaren geïnvesteerd in snellere lopers op de hele marathon. We hebben natuurlijk niet het geld van Rotterdam of Amsterdam, maar de tijden klimmen omhoog. Gisteren werd na 23 jaar het parcourrecord van de Russische Natalia Baliakina op de hele marathon bij de vrouwen gebroken door de Ethiopische Jemila Wortesa Shure.

Lees meer...   (5 reacties)

Ik denk dat de komende 48 uur voor mij zo'n beetje de drukste van het jaar gaan worden. Vrijdagavond Museumnacht, zaterdag Opendag bij manege Moedig Voorwaarts, fotograferen bij feest van een organisatie die zaterdag 18 jaar bestaat en daar tussendoor nog even allerlei zaken voor de Leiden Marathon regelen. Zondag uiteraard de hele dag bezig met de Leiden Marathon. En als ik dan zondagavond uitgeblust op de bank plof dan staan er natuurlijk al die foto's van het weekend te wachten om verwerkt te worden. :-) Ach het wordt vanzelf maandag.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/2%20Marathonuitje%20april%202017%201_1.jpgVoordeel terwijl duizenden deelnemers lopen, verzet ik deze dagen bijna geen stap en rijd in een auto rond wat niet echt een straf is.

 

Lees meer...   (6 reacties)

Na 3 keer is in Leiden iets traditie dus na 6 keer ben je volgens mij een vaststaand en niet meer weg te denken evenement. Donderdagmiddag werd de 6e editie van de openluchttentoonstelling 'Beelden in Leiden' geopend.Tot en met 6 augustus blijft de tentoonstelling staan op de sfeervolle Hooglandsekerkgracht.Voor alle informatie over de tentoonstelling, De Stijl en de kunstenaars is het echt aan te raden op de site van Beelden in Leiden te kijken.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje012/1%20BIL%20Opening%201.jpgElk jaar wordt tijdens de opening een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een van de deelnemende kunstenaars. De prijs is vernoemd naar de Leidse beeldhouwer Frans de Wit (1942-2004). Dit jaar ging de prijs naar Rein Verhoef voor zijn kunstwerk (zonder titel) van ijzer en beton.

Lees meer...   (4 reacties)

Het was warm vandaag, veel mensen waren op zoek naar verkoeling. Bezoekers van winkelcentrum de Kopermolen konden zich vandaag verkoelen in de waterval. Ik zie mensen denken een waterval in de Kopermolen, de hitte is die Glibber naar het hoofd geschoten. Nee hoor er is echt een waterval, vorige week werd begonnen met de aanleg.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje002/3D%20painting%20Kopermolen%201.jpgAfgelopen zaterdag was de waterval klaar en ik denk dat vandaag met dit warme weer een hoop mensen er het liefst ingesprongen waren.

Lees meer...   (6 reacties)

Woensdagmiddag wordt in de Leidse Vijf Meihal afscheid genomen van Aad van der Luit. Het gaat waanzinnig druk worden, iedereen die maar enigszins kan, wil naar de Vijf Meihal komen om afscheid te nemen van Aad. Vandaag werd bekend dat TV West de herdenking live uit gaat zenden op internet en tv. Zelf laat ik morgen mijn camera thuis en ga als Emile afscheid nemen en niet als fotograaf.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/7CB5D2B546F3AB3F2F19DABFE559B4D2_950_0_1.jpgAfgelopen weekend bedacht ik dat natuurlijk niet heel Leiden aanwezig kan zijn, maar heel Leiden kan wel een mooi eerbetoon maken door de Leidse vlag woensdag halfstok te hangen.


Lees meer...   (4 reacties)

Zondagmiddag liep de Stadsgehoorzaal vol met trotse ouders van leerlingen van de Vrije School Mareland. Zij kwamen kijken naar de voorstelling ZIEZO die helemaal gebaseerd was op de liedjes van Annie MG Schmidt.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Mareland%20%201.jpgJe hebt grote producties en grote producties, maar een productie met 250 kinderen op het podium ben ik nog nooit tegen gekomen.

Lees meer...   (3 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl