Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Combilogo-ProKwadraat-GroepCustom.gif picture by tsambika
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Laatste artikelen

Woensdagmiddag wordt in de Leidse Vijf Meihal afscheid genomen van Aad van der Luit. Het gaat waanzinnig druk worden, iedereen die maar enigszins kan, wil naar de Vijf Meihal komen om afscheid te nemen van Aad. Vandaag werd bekend dat TV West de herdenking live uit gaat zenden op internet en tv. Zelf laat ik morgen mijn camera thuis en ga als Emile afscheid nemen en niet als fotograaf.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/7CB5D2B546F3AB3F2F19DABFE559B4D2_950_0_1.jpgAfgelopen weekend bedacht ik dat natuurlijk niet heel Leiden aanwezig kan zijn, maar heel Leiden kan wel een mooi eerbetoon maken door de Leidse vlag woensdag halfstok te hangen.


Lees meer...   (4 reacties)

Zondagmiddag liep de Stadsgehoorzaal vol met trotse ouders van leerlingen van de Vrije School Mareland. Zij kwamen kijken naar de voorstelling ZIEZO die helemaal gebaseerd was op de liedjes van Annie MG Schmidt.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Mareland%20%201.jpgJe hebt grote producties en grote producties, maar een productie met 250 kinderen op het podium ben ik nog nooit tegen gekomen.

Lees meer...   (3 reacties)

Al jaren organiseert Biercafé Lemmy's haar popfestival Morspop.Vorig jaar werd Morspop abrupt beeïndigd na een klacht over geluidsoverlast van één buurtbewoner. Het klinkt belachelijk, maar het is echt gebeurd. Voor Lambert Vos eigenaar van Lemmy's een grote tegenvaller, het festival was de 20-jarige verjaardag van het café. Na het afbreken van het festival was voor hem ook gelijk duidelijk dat op deze plek een festival niet meer mogelijk is. Zonde maar waar. Lambert wilde toch niet eindigen met de kater van vorig jaar en organiseerde zaterdag de laatste Morspop ever, alleen wel op een andere locatie en gedeeltelijk binnen om geluidsoverlast te voorkomen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Morspop%20%202.jpgAls eerste trad Rubberen Henkie op en wist het publiek direct in de goede en swingende stemming te brengen.

Lees meer...   (5 reacties)

Het overlijden van Aad van der Luit gonst uiteraard nog na in de stad en het zal woensdagmiddag tijdens het afscheid in de Vijf Meihal wel ongelooflijk druk worden. Gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering van de 3 October Vereeniging was Aad zowel vooraf als naderhand bij veel mensen het onderwerp van gesprek. De meeste Leidenaren kunnen het nog steeds niet bevatten, maar tja het leven gaat verder en zo hoort het ook. Het lijkt nog ver weg, maar voor we het weten zitten we alweer midden in het Feest der Feesten en staat heel Leiden weer op zijn kop met 2 en 3 oktober. Gisteravond hield de 3 October Vereeniging haar jaarlijkse algemene ledenvergadering in het Academiegbouw aan het Rapenburg. Gelijk nadat de deuren open gingen liep het Academiegebouw vol met leden van de Vereeniging. ( ja ik zeg het nog één keer met dubbel ee).

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/1%20Ledenvergadering%201.jpgHet thema van dit jaar, Parade, was al tijdens een persconferentie een aantal weken geleden bekend gemaakt, toch was er nog een leuk nieuwtje. Er komt een Pieter van der Werf Prijs, die jaarlijks tijdens of rondom het Minikoraal uitgereikt gaat worden. Eric Filemon (Pieter van der Werf) de grondlegger van het Mini Koraal mocht de oorkonde met de toezegging in ontvangst nemen.

Lees meer...   (6 reacties)

Donderdag heeft Leiden een van zijn bekendste en markantste inwoners verloren. Maandagmorgen werd Aad van der Luit getroffen door een hartaanval. Aanvankelijk zag het er naar uit dat Aad er bovenop zou komen, helaas kwam vanmiddag het bericht dat Aad vandaag op 71 jarige leeftijd in het ziekenhuis is overleden. Dit is zo'n dag waarvan je hoopt dat hij niet zal komen en er dan plotseling toch is. Zo'n dag dat er een schokgolf door de stad gaat en iedereen even stil is en moet zoeken naar woorden. Het afscheid van Aad is woensdagmiddag om 13:00 uur in de Leidse 5 Meihal. Bij 'Voor af en Toe'waar Aad dagelijks zijn kopje koffie nam is een tijdelijke rouwplek ingericht en ligt een condoleanceregister.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Aad%20condoleance%20%201%20-%20kopie.jpgIedereen in Leiden kende Aad en Aad kende iedereen. Aad was de grondlegger van vele Leidse evenementen, was een groot sportman met zijn eigen sportschool, jarenlang raadslid voor D66, schreef columns en boeken. Ach wat deed Aad eigenlijk niet.


Lees meer...   (14 reacties)

Zes jaar geleden bedacht Jeroen Wijermars, voormalig voorzitter van Korfbalvereniging Trigon, een leuke stunt voor het 100-jarig bestaan van de club. Hij wilde eenmalig weer eens een Leidse Avondvierdaagse organiseren. Het werd een succes dus plakte hij er nog maar een jaartje achteraan. Als in Leiden iets 3 keer gebeurd is of heeft plaatsgevonden dan wordt het al snel een traditie genoemd. We zijn een aantal jaar verder en van 6 t/m 9 juni wordt alweer de zesde Sportcity Avondvierdaagse gelopen, dus kunnen we spreken van een traditie. Ook dit jaar gaan weer ongeveer 1000 kinderen na 4 avonden lopen trots thuis komen met een volle stempelkaart en een medaille.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/K.%20Avondvierdaagse%2088.jpgVanmorgen ondertekenden organisator Jeroen Weijermars en Matthijs de Vreede, sales en marketing manager van SportCity, een convenant waarin staat dat beide partijen graag nog met elkaar en dit evenement door gaan.

Lees meer...   (3 reacties)

Ik ben maar weer eens in de blijven liggen foto's gedoken en zie dat ik helemaal vergeten ben te vertellen dat sprookjesfiguren echt bestaan. Tenminste ik zag ze een maandje geleden lopen en kreeg zelfs een handje. Sterker nog deze probeerde me zelfs te verleiden zo te zien.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Vliegershop%20comics%2015.jpgZij was niet de enige, ze stelden zich bijna allemaal behoorlijk verleidelijk op.

Lees meer...   (2 reacties)

Zondagmiddag stroomde Galeriecafé de Leidse Lente vol met opvallend veel 80-plussers. Niet vreemd natuurlijk want het boek 'Hier ben IK' werd gepresenteerd. In dit boek staan 50 verhalen en foto's van voornamelijk 80-plussers.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Boek%20Sander%20Pardon%2033.jpgHet eerste exemplaar werd aangeboden aan cabaretier Paul van Vliet.

Lees meer...   (3 reacties)

Elke zaterdagavond treden er in Café van Hout diverse meestal Leidse bands op. Afgelopen stroomde het café al vroeg vol voor een concert van de Leidse cover en bluesband Out of the Blue(z). http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Out%20of%20the%20Bluez%2056.jpgHet werd een apart concert met voor zanger Wim Bemelman een grote verrassing. Hij werd onderscheiden als Ridder in de Orde van de Nederlandsche Schreeuw. Peter Labrujere reikte hem de bijbehorende zilveren microfoon uit.

Lees meer...   (5 reacties)

De tijd om even rustig een verslag te schrijven is er niet bij. Vandaag de hele dag op pad geweest en het weekend weer een volle agenda. Gelukkig zeggen de filmpjes en fotoslideshows in dit artikel genoeg. Dit jaar werd er weer een Liberty Tour georganiseerd en reden historische legervoertuigen de route die de Irene Brigade in 1945 reed. Rond half twaalf reden er ongeveer 50 legervoertuigen de stad in. Ik blijf het een indrukwekkend gezicht vinden.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/5Mei%201.jpgDe stoet reed over het Rapenburg langs het studentenhuis waar Erik Hazelhoff Roelfzema, de Soldaat van Oranje gewoond heeft. Iedereen kent het huis wel uit de film. Aan beide zijden van het Rapenburg werden de legervoertuigen opgesteld en The Band of Liberation gaf een concert voor de deur. Echt een kippevel moment.

Lees meer...   (7 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl