Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Laatste artikelen

Vorige week kwam Plastic Soupsurfer Merijn Tinga terug van een 1200 kilometer lange tocht over de Rijn om aandacht te vragen voor de plastic soup die onder andere door alle plastic petflesjes wordt veroorzaakt  Hij werd groots binnengehaald in zijn woonplaats Leiden, zoals je hier terug kan lezen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Merijn%20Tinga%20%208.jpgHet zijn volgens mij niet alleen de petflessen die erg vervuilend zijn. Het valt mij ook steeds vaker op dat allerlei artikelen verpakt worden in een hoop zinloos plastic. Dat gebeurt niet alleen in supermarkten of winkels, maar ook als je iets hebt besteld via internet. Zo kocht ik laatst een simpel beveiligingsprogramma voor mijn computer. Je wilt niet weten hoe het verpakt was. Er werd op de doos gevraagd hoe blij ik was met de bestelling, nou als ik de verpakking zag was ik totaal niet blij.

Lees meer...   (4 reacties)

De laatste maanden ben ik echt elk weekend op pad geweest naar allerlei evenementen, feesten of optredens. Dit weekend had ik mij voorgenomen om eens een weekend thuis te zijn en eindelijk die afspraak met Carla en Jorgos eens door te laten gaan na 2 jaar elke keer verzetten. Er was genoeg te doen dit weekend zoals festival Amuse bij de Nieuwplaatz, Picknick in het Van der Werfpark en de try out van K&G voor het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, maar een weekendje rust kan ook geen kwaad. Al maanden red ik het niet om op zaterdagmiddag met Happy naar De Leidse Hout te gaan, dit weekend dus wel. Dan zie je ook gelijk wat je mist en waar je nog over had willen schrijven. Sinds een paar jaar kan je in de zomermaanden elke zaterdagmiddag Tango dansen op het podium van muziektent de Waterlelie.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje013/Tango%20LH%209.jpgGeweldig om te zien hoe elke zaterdagmiddag tientallen Tangoliefhebers bij elkaar komen en de Tango dansen.

Lees meer...   (4 reacties)

Elke eerste maandag van de maand heeft de Leidse Rederij een schippersborrel voor de schippers, hun partners en mensen die op welke manier dan ook iets met de rederij van doen hebben. De ene maand is het drukker dan de andere maand, het hangt een beetje van het seizoen en alle activiteiten in Leiden af. Terwijl het voor mij ietsje rustiger wordt de komende weken, wordt het voor de schippers steeds drukker. Bedrijven die nog even voor de vakantie een personeelvaartje willen maken, bruiloften, feestjes en noem maar op het blijft maar door gaan. Bij de balie voor het Havenkantoor boeken veel toeristen spontaan een rondvaart door Leiden. Kortom de schippers hebben het behoorlijk druk.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje011/2%20De%20Zilvervloot%2085.jpgDan is zo'n schippersborrel natuurlijk een gezellige afleiding, alhoewel ook veel schippers na de Lakenfeesten en het drukke Woodstock on Water weekend wel toe waren aan een beetje rust en lekker thuis bleven bankhangen.

Lees meer...   (4 reacties)

Donderdagavond was er een behoorlijk langdurig onweer in Leiden en omgeving. Ik zag zulke mooie flitsen dat ik dacht laat ik nu toch maar eens op de gok experimenteren. Een ander zal dan waarschijnlijk een statief neerzetten en een goede hoek bepalen en ga zo maar door. Mijn ervaring is tegen dat ik dat soort dingen gedaan heb, is het onweer over. Dus gewoon uit het losse handje en veel geduld (lees verveling) een beetje lopen experimenteren met wat instellingen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje013/Onweer%20experiment%201.jpgJe merkt dan ook hoe snel zo'n flits gaat, dus regelmatig drukte ik te laat af.


Lees meer...   (8 reacties)

Sinds zondagmiddag staat de Blauwe Tram, die de Stamgasten hadden nagebouwd voor de Peurbakkentocht, in de 'remise' op het terrein van het Stadsparkeerplan. Als je het terrein van het Stadsparkeerplan op rijdt zie je de Blauwe Tram direct overal bovenuit steken.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Blauwe%20Tram%201.jpgWoensdagavond droegen De Stamgasten hun Peurbak van de Blauwe Tram over aan Chris Verplancke, directeur van het Stadsparkeerplan.

Lees meer...   (4 reacties)

Zondagavond was in het Openluchttheater De Leidse Hout de derde aflevering van de voorstelling Boer. Met deze voorstelling kwam er een eind aan de trilogie van het stuk Boer.De eerste twee delen werden in 2015 en 2016 gespeeld en kan je hier terugkijken. Het publiek verzamelde zich bij de muziektent naast het Theehuis en nam voorafgaand aan de voorstelling nog wat te drinken.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Boerin%20oorlog%204.jpgDe voorstelling werd weer geproduceerd door Gideon Roggeveen en Erik Olijerhoek, naast hen speelden ook Paul Bouter, Martin Aart de Jong, Klaas Bolhuis en Sigrid de Zwart mee.

Lees meer...   (2 reacties)

Zaterdag was Woodstock on Water natuurlijk al geweldig maar, zonder iemand van de zaterdag tekort te willen doen, de zondag was nog mooier. We hadden natuurlijk ook het weer zondag meer mee. Vanaf 2 uur voeren de sloepen van de Leidse Rederij weer door de stad met aan boord heerlijk swingende bandjes.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/WOW2%20125.jpgHet was ook zondag weer een swingende bont gekleurde stoet boten die door de Leidse grachten voer.

Lees meer...   (5 reacties)

Na een tocht van 1200 kilometer over de Rijn kwam Plastic Soupsurfer Merijn Tinga aan in Leiden. Een maand geleden op 4 juni begon Merijn zijn tocht op een supboard vanaf het punt waar de Rijn ontspringt bij de Bodensee om aandacht te vragen voor het plastic afval in het milieu. Zondagmiddag werd hij feestelijk binnengehaald.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Merijn%20Tinga%20%203.jpgDe laatste paar honderd meter stapte ook zijn dochter Yildou op de door Merijn uit afvalplastic gemaakte supboard.

Lees meer...   (6 reacties)

Eigenlijk heb ik de tijd niet om er over te schrijven, maar de Leidse Swim -In in het water van de Witte Singel is een te mooi evenement om over te slaan. Dit jaar deden er een record aantal deelnemers mee, stopte de teller vorig jaar nog bij 310, dit jaar hadden zich van te voren al 373 deelnemers ingeschreven. Het was dan ook behoorlijk druk in de tuin van de Sterrewacht waar de deelnemers zich verzamelden.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje003/Swim-In%202017%2038.jpgEr werd op diverse afstanden gestart van 250 meter tot 3 kilometer. De kinderen mochten het spits afbijten met de wedstrijd over 250 meter.

Lees meer...   (5 reacties)

Een aantal jaren geleden bedacht Peter Labrujere hoe leuk het zou zijn om de boten te vullen met bandjes die covers van oude nummers speelden. Een soort Woodstock op het water, het idee groeide uit tot een nu al bijna niet meer weg te denken evenement in het eerste weekend van juli. Vandaag voeren voor de vijfde keer de boten van de Leidse Rederij door de stad met aan boord diverse bandjes die allemaal nummers speelden van jaren geleden. Ook morgen (zondag 2 juli) vaart Woodstock on Water nog door de stad.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/WOW%20dag1%205.jpgDe dag begon met regen, maar in de middag bij het begin van het festival was het droog en ontstond al snel aan boord en op de terrassen dat gezellige hippiesfeertje uit de jaren 60.

Lees meer...   (6 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl