Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Force071 de nieuwe Nederlandse misdaadserie met Leiden in de hoofrol is zeer waarschijnlijk een farce.

Het leek allemaal zo mooi, Force071 een nieuwe Nederlandse misdaadserie die zich voornamelijk in Leiden zou afspelen, misschien ook wel te mooi. De laatste maanden hoorden we steeds meer over Force071 geproduceerd door LTH Productions uit Amersfoort. Op socialmedia werden opgeroepen gedaan voor onder andere figuranten. Al vrij snel werd ik gewaarschuwd door een kennis, die al 25 jaar voor de omroep werkt, om op te passen en eens goed te googlelen naar het hele project. Ik zag veel dingen die niet klopten of vraagtekens opriepen, maar ik ga altijd van het goede in de mens uit en gaf de makers het voordeel van de twijfel. Vorige week had ik samen met presentator Chris de Waard een interview met producente Lorena Hoogendijk en uitvoerend producent Jeffrey Engels in de studio van Sleutelstad FM. Direct na dat interview wist ik het zeker dat er van alles niet klopte. Vandaar dat ik er niets over gepubliceerd heb, verder gegaan ben met onderzoek en afgewacht heb tot de presentatieborrel van gisteren.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%20Sleutelstad%2010.jpgIk was niet de enige die verder ging met onderzoek, ook mijn kennis van de omroep, Chris de Waard van Sleutelstad en ook Gerlinde Vliegenthart van Leiden TV had zich volledig op de zaak gestort. Dinsdagmiddag tegen het eind van de pers en presentatieborrel kwamen alle losse eindjes bij elkaar en werd het ballonnetje doorgeprikt. Een uurtje eerder stelde Lorena nog vol trots de crew en cast voor van de serie die waarschijnlijk nooit gemaakt gaat worden.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%2041.jpgHet zou zo leuk geweest zijn als er een misdaadserie opgenomen zou worden in Leiden. Vrijwel iedereen die het tweetal met hun enthousiaste verhaal benaderde was enthousiast en wilde graag meewerken. De enige fout die Lorena en Jeffrey maakten was dat het verhaal over de 2 miljoen kostende serie te mooi was en dat we in Leiden heel korte lijntjes hebben en iedereen elkaar kent. Op het moment dat er twijfel ontstaat zijn een paar telefoontjes genoeg om met een team aan de slag te gaan om de waarheid boven tafel te krijgen. De ontknoping kwam dan ook gistermiddag en gelukkig net op tijd voor er misschien nietsvermoedende ondernemers geld in zouden steken. Twee weken geleden hadden ze Peter Labrujere benaderd en die was ook direct enthousiast en bood zijn schippersonderkomen aan als locatie voor de presentatieborrel.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%207.jpgDe middag begon letterlijk en figuurlijk zonnig voor het tweetal.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%205.jpgHoofdrolspeler Bas Muijs werd nog even geschminkt voor de ploeg de stad in ging om wat foto's op locatie te maken.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%204.jpgGastvrij als Leiden is werden de crew en de cast rondgereden in een van de T-Rextreintjes.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%208.jpgIk kan natuurlijk wel alleen het vervelende verhaal plaatsen, maar ik zet toch ook de mooie foto's erbij. Wie weet is er ooit een echte producent die denkt, nou het ziet er wel mooi uit in Leiden om een serie op te nemen. Vlak voor de presentatie werden er nog wat foto's genomen van hoofdrolspelers Annelotte Zwart en Bas Muijs.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%2013.jpgHet is natuurlijk triest voor de hoofdrolspelers dat de serie waarschijnlijk nooit gaat komen, maar misschien hadden ze zelf ook een beetje onderzoek moeten doen. Zo werd vandaag ook bekend dat LTH- Productions vorig jaar in Ermelo bezig is geweest met vrijwel hetzelfde verhaal als hier.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%2017.jpgOok triest voor actrice Judith Hofstede die de rol van rechercheur Marjan de Vries zou spelen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%2031.jpgEen twintigtal belangstellenden was op de borrel afgekomen, ook al een beetje minder dan de 70 waarover het tweetal een week eerder nog sprak.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%2044.jpgDe acteurs waren kort na de presentatie toen er nog niets was onthuld nog razend enthousiast.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%2049.jpgTegen het eind van de borrel werden Jeffrey en Lorena geconfronteerd met het feit dat er waarschijnlijk niets van hun hele verhaal klopte en er helemaal geen geïnteresseerde omroep is, geen subsidie van het NPO en ook niet van het ministerie van OC & W.  Lorena voelde dat ze klem zat en zou vandaag met een duidelijke verklaring komen. Onderstaande nietszeggende tekst ontving de pers vanmiddag.

Bij LTH-Productions wordt gewerkt met een enthousiaste crew en een net zo enthousiast team van acteurs. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de Nederlandse misdaadserie Force 071 in volle gang. Het is jammer dat er altijd personen zijn die dit enthousiasme de kop proberen in te drukken door geruchten te verspreiden die uitdrukkelijk in strijd zijn met de waarheid. Uiteraard zullen wij ons hierdoor niet laten leiden en gaan wij in volle vaart door. Wel willen wij een aantal onwaarheden en wilde geruchten uit de wereld helpen.

Het is op dit moment nog niet duidelijk op welke zender Force 071 te zien zal zijn. Zodra dit vaststaat zal dit nieuws bekend worden gemaakt. De productiekosten? Televisie is maatwerk. 

Daarnaast is het nieuws verspreid dat het stuntbedrijf met wie LTH-Productions samenwerkt, Movie Stunts, geen echt bedrijf zou zijn. Ik wil alle lezers aanraden een kijkje te nemen op de website van dit bedrijf: https://www.movie-stunts.com/. Op de website wordt duidelijk dat louter met professionals wordt gewerkt en ook krijg je een goede impressie van de stunts die zoal door dit bedrijf worden uitgevoerd.

Sonja da Graca | Jurist, scenario schrijfster en Lorena Hoogendijk | Producent

Met vriendelijke groet,

Lorena Hoogendijk | LTH - Productions | TV | Film

UPDATE VRIJDAG 31 MAART

Zojuist werd ik benaderd door de eigenaar van Movie Stunts. Hij is verre van blij dat zijn naam genoemd wordt in het persbericht van LTH Productions en heeft hen ook gevraagd dit te rectificeren, alleen nog geen reactie ontvangen. Voor alle duidelijkheid het bedrijf werd door LTH Productions benaderd of zij de stunts willen doen. Toen zij begrepen dat het een Leidse serie zou worden waren zij uiteraard net zoals iedereen in Leiden razend enthousiast en wilden graag meewerken. Er zijn echter nog geen duidelijke afspraken gemaakat of contracten  getekend. Hij betreurt het dat, naar het zich laat aanzien, alles op los zand lijkt te berusten.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%2025.jpg
Vanmorgen heeft Hanneke Bouwsema, algemeen secretaris van het NPO Fonds, aan Sleutelstad verklaard dat er vanuit het NPO Fonds niets wordt betaald en sterker nog zij hebben gisteren van Lorena Hoogendijk een mail gekregen, waarin ze verontwaardigd reageert dat ze vanuit de media moet vernemen dat het fonds een deel van haar serie bekostigt. Ze draait de boel dus gewoon om, ze vergeet alleen even dat het tegenovergestelde op film staat en is uitgezonden op de radio. Ook de andere zogenaamde geldschieter, het ministerie van OC & W,  heeft vandaag verklaard niets van de serie te weten.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%20Sleutelstad%203.jpgIk ben bang dat er geen misdaadserie Force071 gaat komen. Leidenaren zijn leuke mensen die als je een goed of leuk plan hebt, je direct met van alles willen helpen, alleen................je moet een Leidenaar niet belazaren dan val je al snel door de mand en krijg je geen poot meer aan de grond. Ik vind het triest voor de acteurs, maar ik denk dat het een kwestie van inpakken en wegwezen is.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%2056.jpgEr is natuurlijk ook een kans dat de acteurs een hoop ellende bespaard gebleven is als ze er pas veel later achter gekomen waren. Geen spannende achtervolgingen door Leiden, maar met een ritje in het shuttlebusje naar de parkeerplaats eindigde waarschijnlijk het Force071 avontuur.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Force071%2057.jpgHieronder nog een korte fotoslideshow en filmpje waarin uitleg over de film, de subsidie en de cast wordt gegeven.
Reacties

Suzanne van der Niet op 29-03-2017 23:34

Ik mag toch aannemen dat dit verhaal nog een juridisch staartje gaat krijgen? Die "dame" met haar verzinsels kan hier toch niet zomaar ongestraft mee wegkomen ? Dit heeft mensen nu al tijd en geld gekost, en dat voor pure leugens en bedrog. 

Nessy/quidam op 29-03-2017 23:48

jammer voor Bas die is vaak in Leiden, en jammer voor Leiden, maar goed speurwerk! Jullie kunnen zelf wel een misdaad serie maken ;)

Hans op 30-03-2017 00:44

Wat leuk, komen Leiden en Amersfoort samen tot een mooi product, dacht ik.Ik ken LTH producties niet, heb nu op hun website gekeken.Ze zijn een jong bedrijf en hun producties ligt met name op drama en misdaad serie, vandaar Force071.Dat is ook wel eens het vervelende met de sociale media, eem mooi medium om met prut te gooien.Maar waar rook is, is vuur en dat lees ik duidelijk in je verhaal.niet dollen met een Leidse glibber. Hans

Rob op 30-03-2017 06:34

Dit zie je zo vaak, beginnende filmmakers (amateurs) die zich groter voordoen dan ze zijn. CV oppompen met gebakken lucht, hoog van de toren blazen. Maar het werkt niet - de Film & TV wereld is klein in Nederland, je kunt beter gewoon eerlijk zjin.

Geld van het Filmfonds krijg je alleen in samenwerking met een ervaren regisseur, producent en scenarioschrijver - en met de bevestigde support van een omroep. En er is geen televisieserie in Nederland die ooit 2 miljoen euro zal krijgen.

anoniem op 30-03-2017 10:27

Jammer van al dat tuig die dit klakkeloos aanneemt. Ga zelf onderzoek doen en geloof deze mensen niet. Zij willen een jong bedrijf gewoon kapot maken door onwaarheden te vertellen, niet hiervan is waar. Smaad en laster zal ongetwjfelt worden bestraft.

anoniem op 30-03-2017 10:30

Je kent die dame niet Suzanne Van der Niet. Dus hou je grote mond met je leugens en bedrog. Dit alles wat hier verzonnen wordt is smaad en laster. 

Hettie Campfens op 30-03-2017 11:04

grappig dat de enige personen die het niet met dit stuk eens zijn op anoniem staan. Ik denk dat dit stuk goed geschreven is en dat je goed onderzoek hebt gedaan. Het lijkt mij erg leuk als Leiden op de kaart komt te staan met zo'n programma maar het moet wel eerlijk zijn. Een jong bedrijf kapot maken is niet iets wat wij in Leiden doen maar idd je moet wel eerlijk zijn en daar lijkt het hier niet op. 

anoniem op 30-03-2017 11:17

Het is dat ik te veel weet Hetti Campfens, daarom blijf ik liever anoniem. Ik weet namelijk het hele verhaal en jullie smullen alleen wat de media jullie voorschotelt. Zoiets is niet eerlijk en ik weet precies wat er gaat gebeuren met deze verhalen maar daar laat ik me verder niet over uit, dat laat ik over aan de 'professionals' 

Rob op 30-03-2017 11:32

Laat me raden, de professionele stuntmannen komen ons in elkaar slaan?

Het enige dat dit 'bedrijf' (lees: jongelui met een website, statiefje en een DSLR) had hoeven doen is gewoon eerlijk zijn: er is nog niet veel geld, maar we hebben een bekende acteur gestrikt, wie wil meehelpen? Dan was de uitkomst beter geweest.

anoniem op 30-03-2017 11:43

Haha, het feit dat je al zegt "komen ons in elkaar slaan"geeft al aan hoe kinderachtig je zelf bent Rob. Je weet helemaal niks over hun en ik wel dus oordeel niet zo snel. Je bent zeker ook vergeten dat de politie meewerkt ( en kijkt )

Rob op 30-03-2017 12:24

Nou en? Leuk, politie als figuranten. Knap hoor. De enigen die zich druk moeten maken over smaad en laster zijn de filmfondsen, waarvan zonder hun medeweten de goede naam wordt misbruikt. Zoals je kunt zien en terugluisteren. Nogmaals, wees gewoon open eerlijk, is er niks aan de hand. 

Sjoerd op 30-03-2017 12:26

Met leugens kom je niet ver. Dat zijn net ballonnen, met een prikje blaas je ze op...

Hettie Campfens op 30-03-2017 13:03

Anoniem, wij "smullen" hier niet van. Als je de reacties van mensen leest zie je dat wij het jammer vinden dat het niet juist lijkt te zijn maar hopen op een alsnog goed vervolg. Ook in het stuk word dat aangegeven. 

Rietepietz op 30-03-2017 13:07

Een beginnend bedrijd zal zéker in leiden aan alle kansen krijgen mits het zich open en eerlijk presenteert. Maar met binnenkort een "1 april" op de kalender komt er nog een gelegenheid het als een grap af te doen.

Peter op 30-03-2017 13:10

Het staat een ieder natuurlijk vrij om zelf onderzoek te doen. Als anoniem goed op de hoogte zou zijn dan zou zijn commentaar wel anders zijn. De telefoonnummers en emailadressen van het ministerie van OCW en het NPO Fonds zijn openbaar. Dus zelf navragen kan gemakkelijk.

Maar dit is al voor je gedaan, een clubje mensen met grote ambities heeft deze hele productie opgeblazen. Helaas, het had mooi kunnen zijn. Maar als je liegt moet je het goed doen. @Anoniem, jij verkeert blijkbaar in de kring van de producent. Mocht je echt twijfelen aan dit verhaal, doe zelf onderzoek en ontdek hoe de vork écht in de steel zit. Er is geen steur vanuit OCW of NPO Fonds, dat zijn de enige bevindingen uit journalistiek onderzoek. Er is verder niets negatiefs geschreven over de producent, slechts dat haar verhaal over de financiën niet waar is. Hulde aan de Leidse journalisten die deze zaak kundig hebben onderzocht.

anoniem op 30-03-2017 13:11

Smaad en laster is als iemand zijn naam wordt gebruikt in een stuk terwijl diegene van niets weet, daarbij doel ik op degene van de NPO. en ja dat weet ik allemaal dus kom niet met eerlijkheid aanzetten als deze persoon zelf heeft aangegeven er wel van te weten en er een onderzoek loopt naar degene die dit heeft verzonnen. Dat wordt binnenkort ook bekendgemaakt als het onderzoek is afgerond. 

anoniem op 30-03-2017 13:11

Smaad en laster is als iemand zijn naam wordt gebruikt in een stuk terwijl diegene van niets weet, daarbij doel ik op degene van de NPO. en ja dat weet ik allemaal dus kom niet met eerlijkheid aanzetten als deze persoon zelf heeft aangegeven er wel van te weten en er een onderzoek loopt naar degene die dit heeft verzonnen. Dat wordt binnenkort ook bekendgemaakt als het onderzoek is afgerond. 

Chantal de Weerd op 30-03-2017 13:20

@Anoniem, in plaats van loze woorden zou je met bewijs kunnen komen dat de twee genoemde geldschieters wél betrokken zijn. Buiten dat was de genoemde dame van de NPO op de hoogte van de publicatie. En mocht het waar zijn dat er een onderzoek loopt, dan zou je je mond daar over houden. Slecht verhaal van je.

anoniem op 30-03-2017 13:29

Bewijs genoeg. Echter ga ik dat hier niet delen. Wat betreft het onderzoek: ik mag toch zeggen dat er een onderzoek loopt, doel jij soms op de politie? Ik niet. Er loopt gewoon een onderzoek vannuit een organisatie meer niet. 

Rodney op 30-03-2017 13:33

Lorena heeft een persoonlijkheidsstoornis, ik ken haar al jaren. Knettergek.

Chantal de Weerd op 30-03-2017 13:35

@anoniem, Kom maar op met je bewijs, dan heb je het toch over het feit dat NPO en OCW wél hebben bijgedragen? Het zou een boel duidelijk maken.

anoniem op 30-03-2017 13:40

Rodney, waar uit blijkt dat, ik ken haar beter dan jou dus praat geen onzin als je haar niet kent of denkt te kennen.

anoniem op 30-03-2017 13:43

Chantal, zoals ik al eerder aangaf doe ik dat niet. Dan hebben jullie wel weer wat anders om over te praten.

Wacht het maar gewoon rustig af wat er gaan gebeuren.

Fijne dag verder.

Robin op 30-03-2017 13:55

Nou Anoniem beweert dat er een anoniem onderzoek loopt vanuit een anonieme organisatie. Daar zou je nou een serie over moeten maken :D

Veel plezier ermee, zoals je kunt lezen maar kennelijk niet begrijpt, hebben we het beste voor met een ieder die Leiden uitkiest voor een project.

anoniem op 30-03-2017 14:06

Een anoniem onderzoek? Ik geef aan 'een onderzoek'. Kijk hoe snel een leugen zich verspreidt want het woord anoniem heb ik nooit gezegd. Als dat zo is, wens de producent dan geluk want zij werkt hier kei en keihard voor, ik heb genoeg feiten aangezien ik kan aantonen dat ik iedereen ken. Tegenwoordig gunnen mensen elkaar niks meer, dat is hier wel duidelijk, anders komt er niet zo'n flop naarbuiten.

Rob op 30-03-2017 14:22

Wat een geroeptoeter zeg. Laten we bij de kern blijven: groep filmmakers bluft over financien, wordt betrapt op onwaarheden, blijkt low budget. Next.

Henk op 30-03-2017 14:47

Precies @Rob, veel meer dan dat is het niet. @Anoniem, ik begrijp je teleurstelling, maar het is klaar, mislukt, neem je verlies en door.... Voor alle twijfelaars even bellen met NPO fonds en OCW. Over tot de orde van de dag.....

Evelijn op 30-03-2017 14:54

Misschien is het een idee dat de Leidse adviseur van de producent even gaat doen wat hij zou moeten doen, FEITEN CHECKEN. Dus inplaats van de integriteit van Emile door de bagger te trekken zou je ook je blauwe pet op kunnen zetten en bellen met het fonds en het ministerie en horen wat zij te zeggen hebben. Dan krijg je te horen dat er geen geld is. Zo, klaar nu?

די מריו op 30-03-2017 22:28

Ik heb met verbazing dit gelezen, maar nog meer de reacties eronder. Alsof Leiden bekent staan dat ze bedrijven kapot willen maken. Jammer, dan kennen ze LG nog niet. Ik kende dit verhaal nog niet, ookal is daar dus wel een link met mijn geboorteplaats. Ik zal eens kijken of ik daar nog iets over te horen krijg. 

Love As Always

Di Mario 

thomas op 31-03-2017 00:43

jammer om te horen dat het misschien niet doorgaan, het had mij super leuk geleken Om een serie te zien in de stad leiden.

wat mij verbaast is dat er zo veel (negatieve) aandacht wordt aan de bekostiging van Het project. Wat maakt dat eigenlijk uit? Moeten wij juist niet het project steunen juist omdat het in leiden plaats vindt? Hoe zij t zal bekostigen zal ons een zorg zijn toch?

ik hoop voor haar dat het alsnig van de grond komt. Zal het nauwlettend in de gaten houden

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl