Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Druk bezochte Gemeenteborrel 2017

Elk voorjaar organiseert het college van B&W de gemeenteborrel voor ondernemers. Woensdag aan het eind van de middag stroomde de Stadsgehoorzaal vol met bijna 700 belangstellenden om te horen hoe het er met leiden voor staat en om te netwerken natuurlijk.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje004/Gemeenteborrel%202017%2017.jpgJe kan er niet omheen dat 100 jaar geleden in Leiden De Stijl is opgericht, ook tijdens de gemeenteborrel kwam het thema terug.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje004/Gemeenteborrel%202017%2015.jpgZelfs de pianist in de gang deed je gelijk denken aan De Stijl.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje004/Gemeenteborrel%202017%2042.jpgVoor iedereen die zich aangemeld had lag een keycord klaar met naam en bedrijf er op.

http://oi2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje004/Gemeenteborrel%202017%204.jpgLekker zo'n opfrissertje als je binnenkomt.

In de foyer speelde The Stream, de band van Jan Stroomer.

De bedoeling was dat iedereen de grote zaal in ging.

Al snel liep de grote zaal vol.

Wethouders Robert Strijk en Paul Laudy beloofden een korte presentatie te houden zoadt iedereen weer snel naar buiten en de borrel kon. De boodschap was eigenlijk kort en duidelijk, het gaat goed met Leiden.

Tegen het eind van de presentatie stelden de wethouders een aantal mensen en groeperingen voor zoals SPARK, het MVO platform van de Leidse Regio. Een aantal ondernemers heeft deze organisatie opgericht en wil met elkaar zorgen dat het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in deze regio slaagt. Samen kunnen ze kennis vergaren en delen.

Daarnaast werden achtereenvolgens het Centrum Management, Leiden Marketing, de Stadsprogrammeur en de Cultuurmakelaar voorgesteld en uiteraard weer aandacht voor De Stijl.

Als slot van het programma in de grote zaal droeg Stadsdichter Wouter Ydema samen met Rain Evers van het PS Theater zijn gedicht 'Zo heb ik Leiden lief' voor.

Onlangs hebben ze het gedicht op muziek en cd gezet, wat het extra mooi maakt. Voor alle bezoekers lag er na afloop een cd klaar. Hieronder een kort filmpje met het gedicht.

Na het programma in de grote zaal ging vrijwel iedereen gelijk weer naar buiten en terecht natuurlijk met dit mooie weer.

De uitdrukking 'die pet past ons allemaal'gaat vaak niet op, maar in dit geval misstaat het zeker niet.

In de tuin was duidelijk zichtbaar dat de opknapbeurt en nieuwbouw rondom de Aalmarkt in een afrondende fase is.

Volgende week gaat de nieuwe Catharinasteeg open en zullen nieuwe winkels van bijvoorbeeld H&M en Via Mio snel opengaan. Over enkele weken gaat ook de vestging van Brownies & Downies open. We konden woensdag vast voorproeven van hun heerlijke producten.

Natuurlijk waren ook de hapjes van All Class Catering weer lekker als vanouds.